Engures ostas pirmsākumi meklējami jau Kurzemes hercogistes laikā, 17. gs. vidū, kad hercogs Jēkabs te esot būvējis savus kuģus. Par to liecina ozolkoka doki, ko upē atraduši ūdenslīdēji. Pirmās brīvvalsts laikā šeit, tāpat kā daudzos piekrastes ciemos Kurzemē, vietējie iedzīvotāji nodarbojās ar zvejniecību. Tas nodrošināja iztiku un bija amats, kuru dēli pārmantoja paaudžu paaudzēs.
Neapstrīdami pierādījumi vairs nav saglabājušies, taču, iespējams, tieši Engurē ir radušās slavenās zeltainās šprotes vai vismaz aizsākās to rūpnieciskā ražošana. Zivju pārstrādes uzņēmums Unda, kas kūpināja brētliņas, fasēja tās kārbās un gatavo produkciju ar nosaukumu Šprotes laida tirgū, dibināts Engurē 1931. gadā. Tajā laikā šprotes kā viens no pazīstamākajiem Latvijas produktiem uzsāka savu uzvaras gājienu tirgū. Zivju saimniecība “Padomju Zvejnieks” Engurē nodarbojās ne tikai ar zvejniecību, bet attīstīja arī ražošanu un pārstrādi. 1992. gadā bijušā kolhoza zivju pārstrādes uzņēmumu privatizēja tā darbinieki, atjaunojot tam seno nosaukumu „Unda” un savā saimnieciskajā darbībā galvenokārt orientējoties uz jau minētajām šprotēm.
Tagad, pēc vairāk kā 80 gadiem, “Unda” ir viens no līderiem zivju konservu ražošanā Latvijā. Mūsu mūsdienīgā ražotne atbilst Eiropas un starptautiskajiem kvalitātes un labas ražošanas prakses standartiem. “Unda” ir IFS, BRC, MSC un FDA sertifikāti. “Unda” ir asociācijas “Rīgas Šprotes” biedrs.
Mūsu produktos tiek izmantotas tikai atklātos ūdeņos zvejotas zivis un ĢMO brīvas izejvielas.
Šodien mūsu konservu cehs ir viens no modernākajiem un labāk aprīkotajiem zivju konservu cehiem Latvijā, kas var saražot līdz 30 miljoniem augstas kvalitātes zivju konservu gadā.
Mūsu klienti augsti novērtē mūsu garšīgos un kvalitatīvos zivju konservus. Jūs varat ieraudzīt mūsu produkciju ar dažādiem brendiem veikalos un tirdzniecības tīklos ASV, Austrālijā, Jaunzēlandē, Vācijā, Polijā, Izraēlā, Kanādā u.c. valstīs.